SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

Nisan yağmuru için artık beklenen vakit geldi.

Nisan yağmuru için artık beklenen vakit geldi.
Bu haber 07 Nisan 2023 - 11:11 'de eklendi ve 71 views kez görüntülendi.
Nisan yağmuru için artık beklenen vakit geldi. Pek çok faydası olduğuna inanılan nisan yağmurları baharın müjdecisi, yaşamın yeniden canlanmasını simgeler. Toprağa hayat veren bu yağmur sularının toplanarak kullanılması pek çok kültürde yer alır.
Amasya’da da nisan yağmurları yağmaya başladı.
Nisan ayına girdiğimiz ilk günlerde Meteoroloji Amasya için yağmur tahmininde bulundu.
Kış aylarında beklenen yağış düşmeyince kuraklık riski iyice arttı. Kar yağışının ve yağmurların yağmaması ile kuraklık endişesinden, nisan yağmurları dört gözle beklenir oldu. Amasya’da güne yağışla başladı. Sabah okula, işe gidenler şemsiyeleri ile yola koyuldu.
Amasya’ya gelen yağmura sevindiklerini dile getiren vatandaşlar, “ Çok şükür yağış oldu, her şey kurudu, çiftçi dört gözle yağış bekler oldu. Nisan yağmurları ilimizde başladı. Nisan yağmuru bereket, rahmet demektir. Bu sene kuraklık olacak, her türlü meyve sebzede pahalı olacak diye endişe içerisindeydik. En önemlisi de suyumuz ne olacak derdiydi. Yağmur yağmaya başlayınca çok sevindik. Bu mübarek ayda Allah’ım rahmeti ile Amasya mızı bereketlendiriyor” dediler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA